Kivi-Pekka Open kisainfoa

Aikataulu:

Klubi aukeaa klo 9.00

Kisainfo noin klo 9.45

Yhteislähtö klo 10.00

Kilpailun jälkeen keittolounas ja palkintojen jako.

Pelataan ns. vanhan kentän mukaisesti. 8. väylä par 3 ja 9.väylä par 4. Slope laskettu Nexgolfissa sieltä löytyneen tiedon mukaan. Tuloskortteina käytössä nykyiset kortit (ei ollut varastossa vanhoja kortteja). Kenttä ei ole tasoituskelpoinen.

Noudatetaan golfin sääntöjä ja Rantasalmi Golfin yleisiä kilpailuohjeita:

Yleiset kilpailuohjeet

Kilpailu pelataan pistebogey-kilpailuna kutsun mukaisesti ja noudatetaan golfin sääntöjä. Kenttä on märkä, joten tilapäistä vettä riittää. Olkaa ripeitä ja tehkää päätöksiä nopeasti pelaamisen jouduttamiseksi, mikäli käytätte siirtosääntöä tai tilapäisen veden sääntöä.

Paikallissäännöt löytyvät tästä linkistä.

Kilpailussa on lisäksi käytössä siirtosääntö. 

Siirtosääntö: 

Kun pallo on missä tahansa yleisen pelialueen väylämittaan tai lyhyemmäksi leikatulla osalla, pallon saa rangaistuksetta nostaa ja puhdistaa. Ennen pallon nostamista pelaajan pitää merkitä pallon paikka. Pallo pitää nostamisen jälkeen asettaa vapautumisalueelle (Vertailupiste: alkuperäisen pallon paikka), ei kuitenkaan lähemmäksi reikää, ei esteeseen eikä viheriölle.

Kivi-Pekka Open Scramble säännöt:

Joukkueen tasoitus on yhteenlasketusta tasoituksesta ¼ kuitenkin siten, että slope ei voi olla suurempi kuin joukkueen alemmalla tasoituksella pelaavan oma slope. Kisassa hyväksyttävä suurin pelitasoitus on se minkä HCP 36 antaa.

Pelataan ”ready golf” hengessä.

Jatkolyönnit: Kumman pallo valitaan, hän lyö ensin.

Yleisellä pelialueella pallon paikka merkataan aina ja toisen pallo asetetaan vapautumisalueelle enintään mailan mitan päähän pallon paikasta (pallon paikkaa ei saa parantaa, esim. raffista väylälle).

Estealueilla ja bunkkerissa pallo asetetaan samanlaiseen asemaan mahdollisimman lähelle kuin ensimmäinen pallo oli (ei lähemmäksi lippua).

Sääntöjen rikkomisesta seuraa yleinen rangaistus.