Kevät keikkuen tulevi, tai sit ei, kuuluu sanonta. Tammikuun puolivälissä kehotin innokkaimpia golffareita menemään rangelle harjoittelemaan, nyt ei enää tarvitse. Talvi tuli ja välillä näyttää, että taidetaan saada menetetyt lumet takaisin. Harjoitella voi tulevaa kautta varten monella tapaa. Jokaisella pelaajalla on oma tapansa. Mikä tahansa liikunta, kuntoilu tai lenkkeily edesauttaa kauden käynnistymistä. Mutta muista, esim. draiveri on vaarallinen maila kylmiltään, olen sen omakohtaisesti kokenut! Ei kannata heti lähteä maksimimetrejä hakemaan.

Kausi lähestyy, tulevana viikonloppuna MP- messut, seuraavana Vene-messut ja maaliskuun alussa Golf-messut. Kaikki ovat vahvoja kevään merkkejä. GoExpo Golf 2020 messuille osallistuu myös meidän oma  Leader hankkeemme, Elinvoimaa alueen golfseuroille. Hankehan on kaksivuotinen ja projektihenkilö Essi Pajunen jatkaa toisen vuoden hankkeen johdossa. Tervemenoa morjestamaan Essiä messuille, osastolta löytyy varmaan muitakin tuttuja!

Uusi tasoitusjärjestelmä herättää kysymyksiä kauden alussa, mutta henkilökunta on valmiina niihin vastaamaan. Pääsääntöisesti järjestelmä hoitaa tasoitukset, päivitykset yms. Mutta hyvä on golfarin perusteet tietää, mikä vaikuttaa mihinkin. Nettimaailmasta vastuksia löytyy, Golfliiton sivuilta ainakin. Hyödyt uudesta järjestelmästä ovat: tasoitukset ovat enemmän oikeita, keskiarvolaskenta heijastaa nykyistä pelitaitoa paremmin, tasoitukset vertailukelpoisempia maailmanlaajuisesti ja kaikkialla on mahdollista pelata 9- reiän tasoitustuloksia.

Tätä kirjoittaessa, Imatra Golfin tarvikkeita, ajoneuvoja, kenttävarusteita yms. myydään nettihuutokaupassa. Kentän omistajayhtiö ei enää nähnyt mahdolliseksi tukea golfin pelaamista Imatralla, joten alasajo oli edessä. Valitettavan iso ja negatiivinen signaali koko Itä-Suomeen. Hyvältä ja aktiiviselta golfseuralta lähtee oma kenttä pois alta. Vähän samalla tavoin tapahtui Vantaan Golfpuistossakin. Seurojen jäsenet ovat ihmeissään, missä jatkossa pelataan, ja missä ollaan jäseninä. Vaihtoehtoja toki löytyy. Jäsenyyshän ei ole paikkaan sidottu. Mutta usein jäsenyys tuo etuja, varsinkin pelikausimaksuissa ja muissa pelimaksuissa.

Rantasalmi Golf ry lähetti laskut jäsen- ja pelikausimaksuista 21.1. Seuran hallituksen puolesta toivon, että mahdollisimman moni vastaa myöntävästi laskuun myös tänä vuonna. Iloksemme saimme tietää viime syksynä, että jäsenmäärämme oli kasvanut edelliseen vuoteen verrattuna! Tämän toivomme tapahtuvan hartaasti myös tänä vuonna.

Maksumme eivät ole suuria. Vuosikausiin emme ole jäsenmaksuja nostaneet ja pelikausimaksutkin kestävät hyvin vertailut vastaaviin golfkenttiin Suomessa. Maksuille annamme vakuuden: henkilökunta, hallitus, toimikunnat ja talkoolaiset tekevät parhaansa, että pelaajat ja vieraat viihtyvät kentällä ja palveluiden ääressä. Kuuntelemme herkällä korvalla pelaajien palautetta ja toiveisiin pyritään vastaamaan mahdollisimman pikaisesti.

Hyvää alkavaa golfkautta,

Rantasalmella 28.1.2020

Ari Korhonen

Rantasalmi Golf ry pj.