Kenttäinfoa 27.5.2022

Kentällä tehdään viheriöillä kevään tärkeitä töitä viikonlopun 27.5-29.5.2022 aikana. Viheriöille tehdään pystyleikkaus normaalia syvemmälle (tunnistatte leikkauksen pitkittäisistä viilloista viheriöillä), saattaa näyttää rajulle ja aiheuttaa ihmetystä, miksi ihmeessä viheriöt ajetaan melkein ”mustalle mullalle”. Toimenpiteellä poistetaan viheriöiltä nurmen alle syntynyttä kuitua, joka estää ravinteiden ja veden imeytymistä, juurien kasvu jää lähelle maan pintaa ilman toimenpidettä, maa tiivistyy liiallisen kuidun takia (”viheriöt tuntuvat kovilta”) sekä lisäksi toimenpiteellä saadaan happea kasvustolle paremmin. 

Lisäksi teemme samalla kerralla tapituksen (tunnistatte sen rei’istä viheriöillä). Tällä saamme ilmastoitua syvemmälle viheriöt ja samat vaikutukset hieman syvemmälle kuin pystyleikkauksella. 

Nämä kun on saatu tehtyä, niin hiekoitamme ja kylvämme viheriöt. Suotuisissa oloissa viheriöt ovat kasvaneet umpeen parissa viikossa, mutta aika näyttää kuinka tänä vuonna käy. Kasvun osalta kaikki ei ole riippuvaisia meistä vaan myös säällä on vaikutusta tähän. 

Pahoittelemme tästä aiheutuvaa hetkellistä häiriötä kentällä, mutta kaikilla näillä toimenpiteillä on tarkoitus saada viheriöt pidettyä hyvässä kunnossa. Pahoittelut myös tiedottamisen myöhäisestä ajankohdasta, kilpailun peruuntumisen myötä asiaa alettiin toteuttamaan suunniteltua aikaisemmin.