Kansallinen Golfviikko on suomalaisen golfyhteisön yhteinen ponnistus golfin tunnettuuden ja kiinnostuksen lisäämiseksi.

Kesäkuun 1.-7. päivinä järjestettävä Golfviikko on avoin kaikille lajista kiinnostuneille.
Kolmatta kertaa järjestettävää Golfviikko-projektia koordinoi Suomen Golfliitto yhdessä kumppaniensa kanssa, mutta pääosassa ovat golfseurat ja seurojen aktiivit. Viime vuonna Golfviikkoon osallistui 84 golfyhteisöä ja golfkentillä vieraili 61 500 ihmistä, joista 6500 oli uusia lajiin tutustuneita.
"Kyseessä on Suomi-golfin avoimien ovien viikko. Viikon aikana järjestetään ohjelmaa ja useille kentille voi mennä kokeilemaan pelaavan kaverin kanssa”, Golfliitossa tapahtumaa koordinoiva Aarni Nordqvist kertoo.

Avoimet ovet Rantasalmi Golfissa 1.6. ja 2.6. klo 17 – 20 molempina päivinä.

Tämän vuoden Golfviikon teemana ovat 55+ -vuotiaat ja Golfviikolla lanseerataan samanaikaisesti Golfliiton Golf 55+ -hanke. Golfviikon teeman ja 55+ -hankeen tavoitteena on viestiä golfista vapautta ja elämänlaatua korostavana harrastuksena työelämän ruuhkavuosien jälkeen.

Golf sopii hyvin iäkkäämmillekin ihmisille, sillä se on tehokasta, sopivasti sykettä ylläpitävää liikuntaa, joka edistää lihaskuntoa ja nivelten liikkuvuutta.  Lisäksi raitis ulkoilma ja sosiaalinen kanssakäyminen vaikuttavat positiivisesti mielenlaatuun. Yhden kierroksen aikana kaloreita palaa reilusti yli tuhat ja kävelykilometrit voivat helposti nousta kymmeneen.

Golf liikuttaa koko Suomea 

Golf, pienen pallon ja ison ilon peli, on liikuttanut suomalaisia jo yli 80 vuotta. Nykyään golfin harrastajia on maassamme jo yli 140 000 ja golfseuroja 131. Lähes 10 000 suomalaista aloittaa lajin joka vuosi suorittaen green cardin eli golfpelin ajokortin. Suomen Golfliitto on henkilöjäsenmäärältään suurin lajiliitto Suomessa.   Suomalaiset liikkuvat aktiivisesti golfkentillä. Keskimäärin suomalaiset kävelevät golfpallon perässä noin 20 kierrosta vuodessa, mikä tarkoittaa matkana yli 160 kilometriä. Suomen kaikkien golfareiden vuodessa yhteensä kävelemä matka on noin 23 miljoonaa kilometriä eli 575 kertaa maapallon ympäri. Kilokaloreita matkalla palaa rasvaksi muutettuna noin 600 000 kiloa, eli yhden täyden superjumbon verran.
Golfviikon tapahtumakalenteri löytyy osoitteesta: http://www.golf.fi/golfviikko

Lisätietoa:

Mikko Kannaste 050 055 4942 Lasse Huttunen 045 630 1953