Rantasalmi Golfin hallitus kokoontui 24.3.2020 koronatilanteen ja kentän avaamiseen liittyen. Suomessa vallitsevan poikkeustilanteen myötä myös Rantasalmella golfin harrastamisen osalta mietitään ratkaisua pelaamisesta. Kenttä on talvehtinut pääosin hyvin ja lumi sekä routa on alkanut sulamaan myös varjoisemmilta paikoilta.

Ilmatieteen laitoksen ja Forecan ennustukset näyttävät 28.3. saakka lämmintä keliä, mutta sunnuntaista 29.3. alkaen ennusteissa on yöpakkasia sekä päivälämpötilat lähellä nollaa tai pakkasella. Näihin ennustuksiin pohjautuen hallitus päätti, että kenttä avataan myöhemmin keväällä, mikäli kelit lämpenevät ja koronaepidemian myötä ei tule tiukempia rajoituksia viranomaisten toimesta.

Golfliitto on luonut yleisiä ohjeistuksia siihen, miten kentillä voi harrastaa golfia erityisjärjestelyin minimoidaksemme koronaviruksen leviäminen. JOKAINEN kenttä ja pelaaja ovat vastuussa omalta osaltaan siinä, että noudattaa viranomaisten ohjeita. Rantasalmi Golf varautuu myös koronaepidemian leviämisen estämiseen ja on valmistellut kenttäkohtaista pelaajaohjeistusta, joka julkaistaan sitten kun/jos kenttä avataan.

Golfliiton sivuilta voi lukea ja seurata liiton yleisiä ohjeita poikkeustilanteen etenemisestä. Rantasalmi Golfin toiminta tulee pohjautumaan liiton yleisiin ohjeistuksiin. Golfliitto järjesti 24.3. webinaarin koronatilanteesta, esille nousi mm. Tanskan, Norjan ja monien muiden maiden päätökset golfkenttien sulkemisesta sekä erityinen vastuullisuus kaikilta toimijoilta ja pelaajilta epidemian ehkäisemisessä.   

Rantasalmi Golf toivoo jäseniltään malttia tässä tilanteessa, välttämään lähikontakteja ja kun pelaamaan päästään, niin ohjeiden erityistä noudattamista. Yritetään jokainen omalla toiminnallemme ehkäistä epidemian leviäminen.